Wonen

Hoera, de vlag kan uit aan de Gruttoweg, want het Maargies Huus is geopend! Het Maargies Huus is een woonvorm op het platteland van Kallenkote voor mensen met een zorgvraag. Een klein jaar geleden werd de eerste paal geslagen en volgens planning kon het ‘Huus’ op 1 juni zijn deuren openen.
De twee verdiepingen tellende woonvorm herbergt 21 appartementen: 13 op de begane grond en 8 op de eerste verdieping. Daarnaast is er een grote gezamenlijke woonkamer, een gezamenlijke keuken en een ruime spreekkamer. De appartementen bevinden zich aan weerszijden van een ruime, hoge gang met daar bovenop een glazen nok zodat er altijd veel licht naar binnen valt. De loodjes van de laatste weken wogen inderdaad het zwaarst: met man en macht is er gewerkt om het huis bewoonbaar te krijgen voor de gestelde datum, maar uiteindelijk is het meer dan gelukt. De bewoners zelf konden naar eigen inzicht hun woonplek vorm geven: er werden vloeren gelegd, behang geplakt en muren geschilderd waarna het inrichten kon beginnen. En wat zijn het stuk voor stuk fraaie en gezellige appartementen geworden, helemaal passend bij de bewoners. Jan des Bouvrie zou zijn ogen hebben uitgekeken.
Inmiddels hebben de eerste bewoners er hun intrek genomen en hoewel het in het begin vast nog even wennen zal zijn, gaan ze er met het begeleidingsteam en de toekomstige bewoners vast voor zorgen dat het Maargies Huus hun Maargies Thuus wordt!

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 13 juli.