Vlees

Rundvlees van eigen koeien
In onze vriezers vind je rundvlees van onze eigen koeien: duurzaam, puur en (h)eerlijk vlees. De koeien hebben een groot gedeelte van het jaar weidegang. Het dierenwelzijn staat bij ons voorop en wij voldoen dan ook volledig aan de eisen van de maatlat duurzame veehouderij. Met onze melkkoeien doen wij mee aan het ‘Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma’ van de Albert Heijn. Dit houdt in dat er veel extra aandacht is voor het dierenwelzijn, de biodiversiteit en duurzaamheid. De koeien krijgen meer licht, lucht, gras en ruimte dan gangbaar. Het voer komt van dichtbij en bestaat voor 80 % uit eigen geteeld gras.

Varkensvlees van eigen varkens
Het betreft varkensvlees van onze varkens die rond hebben gescharreld in het voedselbos en volop ruimte hebben gehad om natuurlijk gedrag te vertonen zoals grazen en wroeten. Het vlees komt van het Husumer varken, een zeldzaam ras dat bekend staat om heerlijk mals vlees. De varkens krijgen onder andere groente- en fruitresten van het seizoen gevoerd. Door de vele vrijheid die ze hebben kunnen ze volop bewegen en krijgen daardoor andere bespiering, wat het vlees ten goede komt.

Voor ons vlees geldt: je weet wat je eet, waar je vlees vandaan komt en hoe het leven van het varken en de koe die je eet er uit heeft gezien. Zo kun je genieten van vlees van goede kwaliteit dat op een verantwoorde en duurzame manier lokaal is geproduceerd. Het vlees wordt door onszelf verpakt en gelabeld.