High-tea

Op de Maargies Hoeve kunt u in onze gezellige theeschenkerij of op het terras, genieten van een uitgebreid high tea arrangement. Op nostalgisch rozenservies uit oma's tijd wordt een mix van zoete en hartige hapjes geserveerd.

Het arrangement bestaat uit diverse soorten thee met in het seizoen: verse muntthee, huisgemaakte soep met kaasstengel, monchoutaartje met huisgemaakte jam, chocolade, brownies, huisgemaakte hartige taartjes, diverse vers belegde wraps, huisgemaakte scones, diverse soorten luxe belegde broodjes en huisgemaakte hangop met vruchtensaus. De prijs voor een high tea is 22,95 euro per persoon. Het is ook mogelijk om een kinder high tea (tot 12 jaar) te reserveren voor 10 euro per kind.

Mocht je speciale wensen hebben, geef het dan even aan ons door en wij kijken wat we kunnen doen. Vooraf reserveren is noodzakelijk om de high tea te kunnen voorbereiden. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.

Wilt u iemand verrassen met een origineel cadeau? Geef dan een cadeaubon voor een high tea bij de Maargies Hoeve. Deze zijn verkrijgbaar in de theeschenkerij of bestel er één telefonisch of via de mail, u krijgt de bon dan thuisgestuurd.

Waar komt het eigenlijk vandaan, de High Tea?
Bijna iedereen is tegenwoordig wel bekend met het fenomeen 'High Tea' en denkt daarbij aan een etagère vol met allerlei zoete en hartige hapjes, waarbij thee gedronken wordt in verschillende smaken. Officieel is een High Tea achter een vervangend diner, waarbij de restjes van de vorige dag worden opgemaakt en waarbij de thee helemaal ontbreekt. Wat wij in ons land tegenwoordig kennen als High Tea, is eigenlijk een Afternoon Tea.

De Afternoon Tea is ontstaan rond 1840. Anna, de hertogin van Bedford, kreeg tegen het eind van de middag altijd een hongerig gevoel. Daarom liet ze een dienblad met thee, sandwiches en cake op haar kamer brengen. De hertogin nodigde al snel haar vrienden uit om haar bij dit tussendoortje te vergezellen. Het idee sloeg zo goed aan dat na verloop van tijd alle mensen van stand een Afternoon Tea begonnen te houden. Deze traditie heeft zich tot in deze tijd voortgezet, waarbij in ons land de naam High Tea in zwang is geraakt.

Maar waar komt het woord 'High' nou precies vandaan? Dit heeft niets te maken met de hoogte van de tafel waaraan de thee wordt geserveerd (zoals wel eens wordt gesuggereerd), maar slaat op het tijdstip van de dag waarop de High Tea traditioneel wordt genuttigd. 'High' refereert in Engeland aan een wat later tijdstip op de dag, de namiddag.