High-tea

Op de Maargies Hoeve kunt u in onze gezellige theeschenkerij of op het terras, genieten van een uitgebreid high tea arrangement. Op nostalgisch rozenservies uit oma's tijd wordt een mix van zoete en hartige hapjes geserveerd.

We beginnen het arrangement met een soepje, gevolgd door een heerlijk mini taartje. Daarna volgt een etagère met bonbons, brownies, wraps, scones, sandwiches en hartige taartjes. Tot slot volgt er vers fruit met een heerlijke mascarponesaus. Bij dit alles kunt u genieten van diverse heerlijke theesoorten uit ons assortiment. 
De prijs voor een high tea is 19,50 euro per persoon.

Mocht u speciale wensen hebben, geef het dan even aan ons door en wij kijken wat we voor u kunnen doen. Vooraf reserveren is noodzakelijk om de high tea te kunnen voorbereiden. U kunt al reserveren vanaf 2 personen.

Wilt u iemand verrassen met een origineel cadeau? Geef dan een cadeaubon voor een high tea bij de Maargies Hoeve. Deze zijn verkrijgbaar in de theeschenkerij of bestel er één telefonisch of via de mail, u krijgt de bon dan thuisgestuurd.

Waar komt het eigenlijk vandaan, de High Tea?
Bijna iedereen is tegenwoordig wel bekend met het fenomeen 'High Tea' en denkt daarbij aan een etagere vol met allerlei zoete en hartige hapjes, waarbij thee gedronken wordt in verschillende smaken. Officieel is een High Tea achter een vervangend diner, waarbij de restjes van de vorige dag worden opgemaakt en waarbij de thee helemaal ontbreekt. Wat wij in ons land tegenwoordig kennen als High Tea, is eigenlijk een Afternoon Tea.

De Afternoon Tea is ontstaan rond 1840. Anna, de hertogin van Bedford, kreeg tegen het eind van de middag altijd een hongerig gevoel. Daarom liet ze een dienblad met thee, sandwiches en cake op haar kamer brengen. De hertogin nodigde al snel haar vrienden uit om haar bij dit tussendoortje te vergezellen. Het idee sloeg zo goed aan dat na verloop van tijd alle mensen van stand een Afternoon Tea begonnen te houden. Deze traditie heeft zich tot in deze tijd voortgezet, waarbij in ons land de naam High Tea in zwang is geraakt.

Maar waar komt het woord 'High' nou precies vandaan? Dit heeft niets te maken met de hoogte van de tafel waaraan de thee wordt geserveerd (zoals wel eens wordt gesuggereerd), maar slaat op het tijdstip van de dag waarop de High Tea traditioneel wordt genuttigd. 'High' refereert in Engeland aan een wat later tijdstip op de dag, de namiddag.