Geslaagde open dag en muziekfestival EiGenwijs

IMG 8916

Ook dit jaar was het op de eerste zaterdag van september weer feest op de Maargies Hoeve met overdag de open dag en ’s avonds het festival EiGenwijs. Hoewel het deze editie in alle vroegte met wat gemiezer begon, nam de zon het al snel over en werd het een stralende, warme dag en avond. De gasten wisten vanaf het begin de weg naar de boerderij te vinden en het bleef de hele dag gezellig druk.

Er viel dan ook meer dan genoeg te beleven; de jaarlijkse kalverkeuring trok weer een volle tent en de diverse deelnemers van de Maargies Hoeve lieten zien hoe goed ze de afgelopen periode hadden geoefend: ze brachten de kalveren netjes voort en wisten er van alles over te vertellen. Goed gedaan! In het voedselbos speelde theaterduo Andere Koek samen met een aantal deelnemers van de zorgboerderij de voorstelling ‘Doornroosje de slaapmuts’ waarbij de deelnemers de sterren van de hemel speelden en het publiek vermaakten met zang, dans, lekkere koekjes en een heuse goochelact. In hetzelfde voedselbos kon er popcorn worden gemaakt en een mooie tas worden geknutseld. Verder waren er glittertatoeages, een rijdende piano, spijkerbroekhangen, de grootste zandbak van Kallenkote, een rodeostier en de gezellige Maargies Hoeve bar achter op het erf. Ook de innerlijke mens kwam ruim aan z’n trekken met allerlei lekkernijen. De bezoekers werden verwelkomd en uitgezwaaid door gastkoe Maargie en gastpaard Hoeve.

’s Avonds was het tijd voor EiGenwijs, een festival voor mensen met en zonder zorgvraag. Wat een geweldige opkomst ook dit jaar weer in de extra grote tent. Uiteindelijk bleef de teller staan op ruim 1000 bezoekers. Het was een prachtig feestje waarop volop werd gedanst en gezongen op de muziek van Karambam, boer Bennie, de Alpenzusjes en Mooi Wark.  En hoe groot de tent ook was, ook dit jaar ging het dak er weer af, vooral toen diverse gastartiesten met een zorgvraag het podium beklommen en een geweldige voorstelling ten beste gaven. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie die hopelijk net zo succesvol zal verlopen.