Slapen in een pipowagen

Sfeervolle pipowagen (‘de Maargieswagen’) te huur voor een heerlijke vakantie op het platteland

Vanuit het nabijgelegen weiland kijkt het ezeltje Nononono af en toe loom naar het huisje op wielen. Het komt hem vaag bekend voor... vroeger trok hij zo’n soort wagen langs de wijde wereldwegen, terwijl Pipo de teugels vasthield en Mamaloe een vrolijk lied zong. Nononono gaat er eens goed voor staan: zouden die tijden kunnen terugkeren, hier op zorgboerderij de Maargies Hoeve? De wagen ziet er in ieder geval sfeervol uit met de houten planken en de frisgroene ramen en groene gordijntjes. En als Nononono door het openstaande raam naar binnen kijkt, ziet hij dat de wagen ook van binnen knus en romantisch is ingericht. Er is een bedstee voor drie personen, een bedbank die uitgeklapt kan worden tot vierde bed, een tafeltje en zelfs een heel klein keukentje. Natuurlijk ontbreekt de veranda ook niet; ach, net zo’n veranda als die waarop Pipo en Mamaloe heel wat mooie zonsondergangen hebben gezien, terwijl hij ernaast op een sappige weide stond te grazen. Omdat de wagen op de Maargies Hoeve vrij in het weiland staat, kan het zo maar zijn dat ook hier van een spectaculaire zonsondergang genoten kan worden.

Douchegelegenheid en sanitair is er op de zorgboerderij zelf en die is vrij te gebruiken. En al moet Nononono er zelf niet aan denken ("geef mij maar water"): er is ook een heuse theeschenkerij op het terrein waar de lekkerste thee en koffie, de friste frisdranken en de heerlijkste taartjes te koop zijn. En dieren, dieren zijn er in overvloed op de Maargies Hoeve, in alle soorten en maten, in alle vormen en kleuren. Voor kinderen is dit gewoon een paradijsje en Nononono hoopt altijd dat er veel kinderen komen, want van lekker veel aandacht krijgt hij nooit genoeg! Nononono richt zijn blik weer op het lokkende groene gras, neemt een hap en laat zijn kaken langzaam malen. En terwijl hij zijn eerste, goedgekauwde hap doorslikt, komt de dichter die in hem zit heel even boven drijven: Lieve mensen, doe als Pipo en Mamaloe en maak van uw vakantie een heerlijk ratjetoe!

De kosten voor de Maargieswagen zijn 300 euro per week of 50 euro per nacht bij een huurperiode van minder dan een week (inclusief schoonmaakkosten, beddengoed en gebruik van douche en sanitair). Geschikt voor maximaal 4 personen.